Vilka program eller verktyg skall man välja?

Det är ingen lätt fråga. Om du kan HTML så kan du välja en mindre avancerad HTML-editor och behöver inte betala så mycket. Om du tittar runt lite så får du snart en uppfattning om vilka priser som kan vara aktuella.

Sedan finns det verktyg / program där du inte behöver ha några speciella förhandskunskaper. Sådana verktyg kallas ofta publiceringsverktyg eller CMS-verktyg. Dessa verktyg kan i sin tur delas upp i två kategorier, de som körs som ett program i din dator och de som finns online.

Bygga hemsida? Använd verktyg & program

Publiceringsverktyg / CMS online

Fördelen med ett sådant publiceringsverktyg är att du kan komma åt det från vilken dator som helst. Även om du är på resande fot kan du uppdatera nyheter eller lägga ut ett erbjudande osv.

Eftersom det brukar vara någon som har skapat ett publiceringsverktyg och ser till att det fungerar (och vidareutvecklas) och tillhandahåller lagringsutrymme för ditt innehåll - så är det därför naturligt att det kan vara någon form av licensavgift för att använda publiceringsverktyget.

Publiceringsverktyg i din egen dator

Det är väl egentligen en fråga om vad man har för behov när man skall bedöma om något är en fördel eller nackdel. När du har behov av enkelhet, slippa komma ihåg lösenord och ändå bara jobbar från din egen dator, då kan det vara bättre att ha ett publiceringsverktyg i sin dator.

I detta fall behöver du ett separat webbhotellkonto för att lägga upp sidan (något som ofta ingår då man har publiceringsverktyg online).

Övriga att tänka på

Välj något program eller verktyg som är sökmotorvänligt. På så vis har du en bättre chans att få trafik via sökmotorer.

Har du ont om tid - välj ett verktyg som sparar mycket tid.

Har du ont om pengar - välj ett program som är gratis eller billigt.

Detta var ytterst kortfattat, se till att du letar runt och jämför lite innan du bestämmer dig. Titta gärna i forum för att se vad andra användare rekommenderar.